src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/reading-time/2.0.0/readingTime.min.js"

Уважаеми приятели!

Порталът IDANCENEWS е отново на полето на ИНТЕРНЕТ обновен, визуално обогатен и с актуализирано съдържание. Разделихме с някои материали, поради настъпилата им незначителност. Нашата цел е последователно и търпеливо да продължаваме изграждането на сайт с информативно – образователен характер. Затова ще се стремим да публикуваме точна и достоверна информация, наши авторски и други подходящи материали.
Темите ще бъдат разнообразни, главно около класическата хореография от 19-и, 20-и и 21-и век, новите хореографски течения на нашето време. Портрети на хореографите – класици, и имената на тези, които считаме, че ще впишат нови страници във великото балетно изкуство. Портрети на именити изпълнители от далечното, близкото и сегашно време. Ще отразяваме новите хоризонти в модерния и съвременния танц. Това са главно обозримите параметри на раздела Световен балет. Другият раздел е Българския балет. Тук акцентите ще бъдат около неговата история, забравени имена и събития. Ще се опитаме да отразим проблемите, а те са значими и неотложни, изпитвани от нашите балетни театри и танцови формации.

За да бъде сайтът актуален и динамичен с голямо внимание ще се стремим да обгърнем новините от балетния свят. Ще се стремим да разширим основните раздели с нови идеи. Това всичко изисква търпение и постоянство.

Достъпът до сайта и до страницата ни във Фейсбук е свободен! За коментар и влизане във Форум се изисква регистрация. Скоро ще разясним нашите позиции как ще работим във Форум.

Приемаме всякакви мнения от професионалисти, познавачи, любители и хора, които тепърва ще се запознаят с изкуството на танца. Но няма да приемаме постове с груб, нецензуриран, враждебен тон. С удовлетворение ще подбираме фотоматериали и видеоклипове отразяващи сцени от спектакли, тренировачни и репетиционни занимания. Но в никакъв случай няма да допускаме снимки на неизвестни лица със съмнителен професионален статус, нито снимки на деца, имитиращи балетни пози, колкото и симпатични да са те, случайни снимки на станалия напоследък моден фотошоп.

От наша страна ще се придържаме стриктно към професионализъм, обективност, без да изпадаме в противопоставяне с реалността.

От екипа на IDANCENEWS

>